CORONOVIRUSET Det blev en misstolkning av de nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten (FHM). Stockholms Fotbollsförbund gick ut med ett meddelande att all tävlingsverksamhet sköts upp med omedelbar verkan. Nu har FHM gjort en med utförlig förklaring, vilket gjorde att StFF tillsvidare skjuter upp seriestarten ytterligare en vecka.
– ”StFF:s ledningsgrupp beslutade vid det dagliga mötet att vår tävlingsverksamhet tillsvidare skjuts upp till och med den 12 april”, skriver Stockholms Fotbollsförbund på sin hemsida.

Totala förvirring rådde efter de nya rekommendationer som kom från Folkhälsomyndigheten den 1 april. Framförallt när det gällde distriktsfotbollen i Sverige.
Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.
Ideella föreningar bör om möjligt skjuta upp årsmöten och likande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.

Så löd de nya rekommendationer från FHM för föreningslivet.

Stockholms Fotbollförbunds förbund som givetvis följer utvecklingen noga och följer FHM:s anvisningar tog till drastiska åtgärder.
–”Precis som tidigare, följer Stockholms Fotbollförbund (StFF) regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att all tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp med omedelbar verkan.”, skrev StFF på sin hemsida efter dessa rekommendationer.

Senare på kvällen gjorde FHM en utförlig beskrivning på vad som gällde. Detta fick StFF att under ett möte tillsvidare skjuta upp seriestarten av fotbollen i distriktet.
– StFF:s ledningsgrupp beslutade vid det dagliga mötet att vår tävlingsverksamhet tillsvidare skjuts upp till och med den 12 april. Träning kan fortsätta, skriver man i det uppdaterade meddelandet på hemsidan.

Däremot när det gäller träningsmatcher för de olika lagen hänvisar StFF till FHM:s rekommendationer:
”Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här