FRIIDROTT Reaktionerna på Täby IS Friidrotts lansering av virtuella lopp i kommunen har enkom varit positiva. Det berättar klubbchefen, Lars Linde. ”Det här ger en möjlighet att springa lopp utan att behöva trängas med folk”, säger han. 

📞 | Lars Linde, klubbchef i Täby IS Friidrott

För att begränsa smittspridning utav coronaviruset har många lopp tvingats ställa in. Nu finns det dock en möjlighet att springa ett ”riktigt” lopp utan att man ska behöva trängas med andra i spåret. 
     I samarbete med ett RaceOne lanserade Svensk Friidrott i början av veckan en app-tjänst som gör det möjligt för friidrottsklubbar att arrangera virtuella lopp.
     En föreningen som har tagit vara på den möjligheten och som nu startat två virtuella lopp i Täby kommun är friidrottsklubben, Täby IS. I en intervju med Norrortssporten berättar nu klubbchefen i föreningen, Lars Linde, varför man dragit igång loppen och vad man har fått för reaktioner på initiativet.
     – Enbart positiva. Idén har kommit från vår egen verksamhet, och när vi började prata om det här hörde folk av sig. Man ser möjligheterna med det här, just med att man kan utmana varandra, säger Lars Linde, klubbchef i Täby IS Friidrott. 

Foto: privat

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här