HOCKEY I helgen hade man det inte egna händer – en hockeyettanfinal. Ikväll hade Väsbys förutsättningar vänt och man hade en finalplats i sikte – då behövdes en seger mot Östersund.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Ska man ha varit med om stordåd i Väsby Hockey får man backa bandet till 80-talet. Då klubben tog klivet upp i Elitserien (numera SHL).

I kväll skulle de nya hockeyfansen i och kring hockeyklubben få uppleva ett nytt stordåd. Bortamatchen mot Östersund, som var sista i allettan, skulle dock bli nervös och relativt tillknäppt.

Första perioden skulle bli en mållös tillställning. I mittperioden chockstartade Väsbygänget. Efter 1:13 vispade lagkapten Christoffer Gozzi in pucken. Knappt fem minuter senare var det dags igen. I powerplay, där Väsby visat att man är starka drygt 26 procent, var Pontus Karlsson framme och gjorde 2-0, vilket var hans åttonde mål under allettanserien.

Halmstad i en hockeyettanfinal

I slutet av andra och även i tredje blev det mer grinigt där flera utvisningar kom för roughing. Men de 2200 personer som tagit sig till Östersund Arena, då det var en så kallad gratismatch, fick inte se några fler mål och Väsby nollade sitt motstånd och blev därmed klara för en hockeyettanfinal.

Där ställs man mot ”skällgänget” Halmstad.

[/ihc-hide-content]

Inte plusmedlem?

Swisha 39 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här