HOCKEY Det såg illa ut för Viggan under tisdagskvällen. 0-3 efter en period. Då vände man på skutan och kunde efter sudden plocka två viktiga poäng och därmed säkra en alltvåanplats.

Efter succén förra säsongen har Viggan Hockey fått börja bygga nytt. Flera tongivande spelare lämnade eller lade skridskorna på hyllan. För Patrick Nordström och Fredrik Korduner blev suget för stort och man gjorde comeback i laget.

Under tisdagskvällen var det dags för sista hemmamatchen i hockeytvåans östra A-serie grundserie. Motståndare var Spånga IS IK. Viggan hade inför tillställning allt i egna händer att bli klara för alltvåan, som startar i slutet av november ( 22 november).

Inledningen av matchen, rent av hela första perioden, blev en mardrömsöppning för Viggan. Spånga tog initiativet och gick upp till en 3-0 ledningen när ”hesa fredrik” tjöt i Jägholmshallen.

I pausvilan sades nog ett och annat från tränaren Tim Johansson-Bräck. För laget skulle hämta upp underläget man hamnat i och när andra perioden var över stod det 3-3 på matchtavlan.

Alltvåanplatsen säkrad

Spånga, som hade en teoretisk chans att ta sig till alltvåan, vill annat. Man satte sig åter i förarsätet genom att göra 3-4 i powerplay. Men Viggan visade att man skulle säkra fjärdeplatsen. Med dryga två minuter kvar satte man 4-4 och fick en förlängning med sig.

Den hann bli 29 sekunder gammal när William Svensson passade Korduner som i sin tur hittade fram till Viktor Thim och med öppet mål tryckte han in 5-4 – bonuspoängen till Viggan som därmed säkrade alltvåanplatsen.

– Svängig match, där vi inte är med alls första perioden. Kliver upp ordentligt andra, och tycker att vi är bättre även i tredje. Skönt med extra poäng i sudden och avancemanget klart till alltvåan, säger Tim Johansson-Bräck till hockeysajten eastcoasthockey.se

Highlightsen från Norrorts-TV

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här