Senaste Nyheterna:

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...

Trög säsongsinledning för ”Ackers” damer – nio poäng på sju matcher

(plus) INNEBANDY Åkersbergas damlag är inne i en generationsväxling. Flera spelare har lämnat och man har ersatt med unga, lovande talanger. Inledningen av säsongen har därmed varit lite trögstartat. På sju matcher har det blivit nio poäng – tre segrar (en i sudden) samt en oavgjort.
Vår utmaning ligger i att hitta en balans mellan att vara ungdomligt entusiastiska och spela med fart och energi utan att bli naiva, säger forwarden Mikaela Jönsson.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Åkersberga IBF slutade på en fjärde plats förra säsongen i damallsvenskans östra serie – 38 inspelade poäng på 22 matcher.

Hittills har laget spelat sju match av totalt 22. Nästintill en tredjedel av säsongen. Man ligger på sjunde plats med nio inspelade poäng. Det är mellan sex och nio poäng upp till en topp 4 placeringen.
– Vi inledde säsongen med att ta poäng i fyra raka matcher, vilket inte är så tokigt. Match nummer fem var en svängig historia som resulterade i en uddamålsförlust mot RIG Umeå. Direkt efter den matchen kände jag en enorm besvikelse men med lite distans till det hela så gör vi trots allt en hygglig insats mot det lag som förmodligen är norra seriens bästa, säger forwarden Mikaela Jönsson som inte är helt nöjd med de senaste omgångarna.

– Det är de senaste två matcherna som jag personligen uppfattar som de verkliga plumparna i protokollet så här långt. Alltsedan mitten av den andra perioden i matchen mot Falun så känns det som att vi har försvårat saker för oss själva. Vi har blivit otåliga och gått ifrån våra principer och idéer. Det känns nästan som att vi har försökt lösa problem som vi egentligen inte har haft, i framförallt försvarsspelet, och detta har straffat oss hårt. Nu gäller det att analysera det som har varit snabbt för att sedan rikta fullt fokus mot de viktiga matcher som väntar. Det är långt kvar av serien och vi ger inte upp.

Ni har släppt in 37 mål på dessa sju matcher, vilket gör att ni är det lag som släppt in flest i serien hittills. Finns det någon förklaring till detta?

– De senaste tre matcherna har vi ett snitt på åtta insläppta mål per match, vilket vi självklart inte är nöjda med. De fyra första matcherna såg vårt försvarsspel betydligt bättre ut och vi ska kämpa hårt tillsammans för att hitta tillbaka till det. Jag tror att det till stor del är en fråga om självförtroende och tillit till vår egen förmåga och till varandra.

Säkra det Allsvenska kontraktet”

Det finns en självklar ambition av att vinna varje match. Men eftersom laget befinner sig i en generationsväxling har man inte satt högre mål än att säkra det allsvenska kontraktet.

– Vi går självklart in i varje match med ambitionen att vinna den, men exakt vad det ska leda till har vi inte pratat om. I den här tabellen så är marginalerna små och det skulle inte vara överraskande om det är få poäng som skiljer mellan kvalplats uppåt och nedåt när de sista omgångarna spelas. Det allra viktigaste för oss i år är att vi håller oss kvar. Vi har ett ungt och talangfullt lag som kommer att kunna nå nya höjder i framtiden. Det handlar alltså om att ge de unga tjejerna och organisationen kring damlaget de rätta förutsättningarna för att kunna bli ännu bättre på sikt och det gör vi bäst genom att säkra det Allsvenska kontraktet, säger Mikaela Jönsson som inte är fullt nöjd med sin säsongsinledning.
– Jag känner att jag är i god fysisk form, men poängmässigt så har jag väl inte direkt rosat marknaden under säsongsinledningen. Lägen har funnits men jag har inte haft något flyt. Jag ska träna på och kämpa hårt för att det ska lossna. Fram till dess så ska jag kriga för allt jag är värd för att kunna hjälpa laget att vinna matcher på andra sätt.

Helgens match mot Alunda, Hur går tankarna?
– På lördag så hoppas jag att vi hittar tillbaka till den energi och kämparglöd som vi hade under de första matcherna. Vi behöver återgå till våra ursprungliga idéer och våga lita på vad vi kan.

Vad känner du kan bli bättre i ert spel?
– Det finns oerhört mycket talang och hunger i årets upplaga av Ackers damlag. Vår stora utmaning ligger i att hitta en balans mellan att vara ungdomligt entusiastiska och spela med fart och energi utan att bli naiva. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften samtidigt som vi måste våga tro på oss själva och inte hysa alltför stor respekt för våra motståndare. Vi måste, framför allt, jobba hårt hela vägen. På varje träning och varje match.

[/ihc-hide-content]

Senaste

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...

Brödernas skakade om serieledarna – ”En av säsongens bästa insatser”

HOCKEY Fyra poäng skilde Brödernas/Väsby och serieledarna Kristianstad, när...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel och första segervrålen i omklädningsrummet. Det sägs att en bra start i serien är alltid en...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre norrortslagen i ettan. Stocksund fick åka hem med en 2–4 förlust och med missad straff i...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom att slå ut Endre IF i kvartsfinal med 3–0 i matcher. Nu väntar tuffast tänkbara...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds