HANDBOLL Handbollsherrarna i Skånela sladdade till en del i förra omgången. Då det blev förlust mot Kärra med fyra mål. Men under fredagen fick man bukt på sladden en aning och plockade poäng i Stockholmsderbyt mot AIK.
Tyvärr knyter vi inte ihop det. Massa enkla fel i för viktiga lägen var för mycket, sammanfattade huvudtränaren Jimmy Karlsson matchen via twitter.

Skånela hade en utmärkt inledning av säsongen, tre segrar i de fyra första matcherna. Sedan har det varit lite berg- och dalbana. Sex poäng på de fem senaste omgångarna. Därav att poäng för Skånela i deras andra Stockholmsderby, denna gången mot AIK, var absolut nödvändig för att inte halka efter toppkvartetten.

Det var dock AIK som satte tonen på matchen, i Skånelas hemmaborg Vikingahallen. Efter dryga sju minuters spel hade Solnagänget en 1-5-ledning, vilket gjorde att hemmalaget begärde timeout.

Timeouten fick effekt och Skånela började krympa avståndet. Men det var ändå AIK som gick till pausvila med en tremålsledning, 10-13.

I andra var det Skånela som tog tag i taktpinne, och när matchklockan stod på 42:08 var det utjämnat 17-17 till publikens jubel.

Hemmalaget skapade sig sedan en tvåmålsledning som stod sig till dryga två minuter kvar av matchen. Då begärde AIK en timeout som visade sig bli till deras fördel. Man lyckades sätta 26-25. Även om Solnalaget fick en man utvisade lyckades man trycka in 26-26 med tio sekunder kvar av matchen.

–”En oduglig inledning följdes av 45 min krig där vi visar fin karaktär då vi går ikapp och förbi. Tyvärr knyter vi inte ihop det. 3 brända straffar och massa enkla fel i för viktiga lägen var för mycket, sammanfattade huvudtränaren Jimmy Karlsson matchen via sitt twitterkonto.

FOTO: Bosse Andersson/Handbollsportalen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här