(plus) ISHOCKEY Lagbygget fortsätter för SDE. Tidigare har man haft ögonen på andra sidan Atlanten efter spelare. Nu har två europeiska spelare värvats till kommande säsong.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

SDE:s seriepremiär är en och en halv månad bort, 13 september. Lagbygget inför säsongen fortsätter.

På två dagar har laget presenterat ytterligare spelare – två landslagskaptener.

Först ut var Nederländernas kapten – Savine Wielenga.

–”Vi är väldigt glada att kunna meddela att Nederländernas lagkapten Savine Wielenga har signat för SDE! Det känns väldigt bra att kunna addera en ”right skytt” till vårt lag, dessutom en målskytt som gjorde 8 mål och 2 assist på landslagets senaste fem matcher under det senaste VM:et!”, skriver klubben på sin hemsida.

På frågan varför valet blev SDE, svarade hon såhär:
– ”Mötet med tränare/ledare gav en bra känsla direkt och att landslagskollegerna Julie Zwarthoed och Kayleigh Hamers har funnits där. Dessutom tilltalar staden Stockholm, vilket var en del av beslutet.

Den andre spelare var – lagkapten för det Slovenska landslaget – Pia Pren.
– ”Pia kommer närmast från spel med HK Olimpija Ljubljana i Slovenien. Hon har även hunnit spela tre år i Österrike, för EHV Sabres Vienna, och ett år i Sverige med Linköping HC. Pren vann skytteligan under det senaste VM:et, Div.2A, med sina 6 mål och 14 assist, på 5 spelade matcher. Hon har en fin teknik och bra blick för spelet, vilket gör att hon ofta hittar sina medspelare med ett öppnande pass”, skriver klubben om sitt senaste nyförvärv.

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här