SILLY SEASON Samarbetet mellan Frej och Hammarby blir synbart. Frejs lagkapten Hjalmar Ekdal har i veckan gjort klart med ett kontrakt för den allsvenska klubben. Dessutom förstärker man backlinjen genom scoutinghjälp av Hammarby.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Frej Täby och den allsvenska klubben Hammarby inledde förra året ett samarbete. Till denna säsongen fördjupades den. Det har bland annat synts på Frej-truppen, då flertalet spelare kommer från klubben.

Under veckan gick IK Frej Täby ut med ett meddelande där deras lagkapten tillika mittback, Hjalmar Ekdal, gjort klart för samarbetsklubben.

–“Vi kunde redan vid Ekdals första kliv på Vikingavallen se hans potential. I år har han tagit stora steg I sin utveckling, och det är därför både kul och naturligt att han nu tar steget till nästa nivå, ett erkännande att vårat samarbete bär frukt”, säger IK Frejs klubbchef Janne Jonsson till klubbens hemsida.

Kontraktet som signerades är ett 2-års avtal. Ekdal kommer dock spela i Frejtröjan under hösten, då detta är inom rama för samarbete.

Tidigare har Täbyklubben gjort klart med en ytterback – Axel Sjöberg, 19. Han kommer närmast från Helsingborgs U19-lag.

–Axel är ytterligare ett ungt tillskott till vår unga trupp. Det gör att han smälter in bra med sin extrema vilja att bli bättre på fotboll vid varje moment och därmed optimera sin övergång från elitförberedande till en elitmiljö. Han är scoutad av Hammarbys organisation och rekryteringen hade inte varit möjlig utan samarbetet, säger huvudtränaren Lukas Syberyjski.

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här