Senaste Nyheterna:

Säsongen över för SDE – ”Så besviken”

HOCKEY Det blev inte riktigt som SDE hade hoppats...

SDE nollade Frölunda – Modo väntar i kvartsfinalen

HOCKEY SDE hade förlorat samtliga matcher mot Frölunda denna...

Vallentunas andra period bäddade för vändningen

HOCKEY Vallentuna hade ett 1–3 underläge när klockan hade...

Två tunga trepoängare för Sollentuna och Frej

Islossningen kom tillslut för Sollentuna, men inte mot Boden vilket jag trodde att det skulle göra. Frej tog sin andra bortaseger för året när man slog Degerfors med 3-2, vilket gör att man har fyra poäng upp till fjärdeplats – men samtidigt endast sex poäng ner till jumbon BP.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Vi börjar med Sollentuna. Efter att man “bara” fick 1-1 borta mot jumbon Boden så var jag skeptisk till hur man skulle ta sig an Sylvia som kom ifrån en 4-1 seger mot Sandviken. Men Sollentuna var redo. I den 24:e minuten nickade min gamla lagkamrat Gustaf Lagerbielke in 1-0 på en väl slagen hörna. Monir Jelassi gjorde sedan två snabba mål, där 3-0 målet var ett fint välplacerat skott från utanför straffområdet långt ner vid målvaktens högra stolpe.

Sollentuna spelade sedan av matchen i den andra halvleken, där man i slutet släppte loss kreativiteten och visade effektivitet. David Seger, som anslöt från Stocksund inför säsongen gjorde mål för andra matchen i rad när han bjöd på ett Coutinho-liknande avslut i 91 minuten när han vek in från vänster och skruvade den i bortre krysset. Förhoppningsvis är det en seger som ger Sollentuna energi och hopp om att börja klättra sig uppåt i tabellen.

Även Frej fick en kanonstart i sin match borta mot Degerfors där José Vitor kunde slå in bollen i ett öppet mål efter en fin framspelning av Mattias Bouvin. Jag har tidigare hyllat Pedro Ribeiro för hans sätt att styra tempot och behålla bollen med användning av sin kropp men han hade inte det rätta flytet i första halvleken. Först får han bollen på armen i eget straffområde och även om Jonas Olsson räddade straffen så satte Erik Björndahl sin egna retur och 1-1 var ett faktum. Men Pedro skulle få en egen chans från elva meter att återta ledningen men Ismael Diawara gick rätt och lyckades greppa straffen från Frejs kapten.

I starten av den andra halvleken fick Melvin Frithzell ett friläge efter en ny briljant framspelning av Bouvin. Frithzell gjorde inget misstag då, och inte heller i den 70:e minuten när han fick en till chans att avsluta med sin vänsterfot. 3-1 till Frej stod sig till den 85:e minuten då Degerfors reducerade på en hörna men man kom inte närmare än så. En seger som tar Frej upp till en 10:e plats men fortfarande inget riktigt avstånd till botten. Jag tror fortfarande inte att de lag som ligger i botten kommer göra det resten av säsongen för enligt mig ska inte BP, Öster eller Halmstad vara i botten. Därav är det viktigt för Frej att ta sina poäng nu innan de lagen kommer igång.

I nästa match för Sollentuna står Gefle för motståndet. Ett Gefle som ligger i mitten av tabellen, som troligtvis också förväntade sig att ha startat säsongen bättre än vad man har gjort. En så kallad sexpoängsmatch.

För Frej väntar Västerås på bortaplan på lördag. Ett ypperligt tillfälle att rycka ifrån Västerås som ligger efter Frej i tabellen. 

[/ihc-hide-content]

Twitter: @jesper_hagman

Senaste

Säsongen över för SDE – ”Så besviken”

HOCKEY Det blev inte riktigt som SDE hade hoppats...

SDE nollade Frölunda – Modo väntar i kvartsfinalen

HOCKEY SDE hade förlorat samtliga matcher mot Frölunda denna...

Vallentunas andra period bäddade för vändningen

HOCKEY Vallentuna hade ett 1–3 underläge när klockan hade...

Ineffektivt Väsby föll mot Lindlöven – ”En svidande förlust”

HOCKEY Två raka segrar, ett fungerande spel och gott...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Säsongen över för SDE – ”Så besviken”

HOCKEY Det blev inte riktigt som SDE hade hoppats på. I kvartsfinalserien mot Modo hade laget svårt med att sätta de avgörande lägena och...

SDE nollade Frölunda – Modo väntar i kvartsfinalen

HOCKEY SDE hade förlorat samtliga matcher mot Frölunda denna säsongen. Men det har varit tuffa och tajta matcher. Nu blev det lika jämna tillställning...

Vallentunas andra period bäddade för vändningen

HOCKEY Vallentuna hade ett 1–3 underläge när klockan hade passerat 4:34 i mittperioden. Då vaknade Vallentuna och deras hemmafans fick se laget vända matchen...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds