Senaste Nyheterna:

Wings ett steg närmre allettan – Väsbys första nederlag

HOCKEY Det är dramatiskt i Hockeyettans östra serie. Väsby...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Två tunga trepoängare för Sollentuna och Frej

Islossningen kom tillslut för Sollentuna, men inte mot Boden vilket jag trodde att det skulle göra. Frej tog sin andra bortaseger för året när man slog Degerfors med 3-2, vilket gör att man har fyra poäng upp till fjärdeplats – men samtidigt endast sex poäng ner till jumbon BP.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Vi börjar med Sollentuna. Efter att man “bara” fick 1-1 borta mot jumbon Boden så var jag skeptisk till hur man skulle ta sig an Sylvia som kom ifrån en 4-1 seger mot Sandviken. Men Sollentuna var redo. I den 24:e minuten nickade min gamla lagkamrat Gustaf Lagerbielke in 1-0 på en väl slagen hörna. Monir Jelassi gjorde sedan två snabba mål, där 3-0 målet var ett fint välplacerat skott från utanför straffområdet långt ner vid målvaktens högra stolpe.

Sollentuna spelade sedan av matchen i den andra halvleken, där man i slutet släppte loss kreativiteten och visade effektivitet. David Seger, som anslöt från Stocksund inför säsongen gjorde mål för andra matchen i rad när han bjöd på ett Coutinho-liknande avslut i 91 minuten när han vek in från vänster och skruvade den i bortre krysset. Förhoppningsvis är det en seger som ger Sollentuna energi och hopp om att börja klättra sig uppåt i tabellen.

Även Frej fick en kanonstart i sin match borta mot Degerfors där José Vitor kunde slå in bollen i ett öppet mål efter en fin framspelning av Mattias Bouvin. Jag har tidigare hyllat Pedro Ribeiro för hans sätt att styra tempot och behålla bollen med användning av sin kropp men han hade inte det rätta flytet i första halvleken. Först får han bollen på armen i eget straffområde och även om Jonas Olsson räddade straffen så satte Erik Björndahl sin egna retur och 1-1 var ett faktum. Men Pedro skulle få en egen chans från elva meter att återta ledningen men Ismael Diawara gick rätt och lyckades greppa straffen från Frejs kapten.

I starten av den andra halvleken fick Melvin Frithzell ett friläge efter en ny briljant framspelning av Bouvin. Frithzell gjorde inget misstag då, och inte heller i den 70:e minuten när han fick en till chans att avsluta med sin vänsterfot. 3-1 till Frej stod sig till den 85:e minuten då Degerfors reducerade på en hörna men man kom inte närmare än så. En seger som tar Frej upp till en 10:e plats men fortfarande inget riktigt avstånd till botten. Jag tror fortfarande inte att de lag som ligger i botten kommer göra det resten av säsongen för enligt mig ska inte BP, Öster eller Halmstad vara i botten. Därav är det viktigt för Frej att ta sina poäng nu innan de lagen kommer igång.

I nästa match för Sollentuna står Gefle för motståndet. Ett Gefle som ligger i mitten av tabellen, som troligtvis också förväntade sig att ha startat säsongen bättre än vad man har gjort. En så kallad sexpoängsmatch.

För Frej väntar Västerås på bortaplan på lördag. Ett ypperligt tillfälle att rycka ifrån Västerås som ligger efter Frej i tabellen. 

[/ihc-hide-content]

Twitter: @jesper_hagman

Senaste

Wings ett steg närmre allettan – Väsbys första nederlag

HOCKEY Det är dramatiskt i Hockeyettans östra serie. Väsby...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Wings ett steg närmre allettan – Väsbys första nederlag

HOCKEY Det är dramatiskt i Hockeyettans östra serie. Väsby kommer vinna, Visby Roma tvåa, men vilka lag tar de tre övriga platserna – både...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget Falun. Hämtade upp ett 5–2-underläge och lyckades ordna straffdrama uppe i Falun. Sist i tabellen och...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC. I hemmamatchen mot bottenlaget Hammarby blev det förkrossande siffror, där Rikard Carlsson-Stiernspetz noterades för ett...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds