VOLLEYBOLL Den trefaldige SM-guldvinnaren, Fanny Andersson, 22, blir Sollentuna VK:s första nyförvärv inför den kommande säsongen. ”Vi är sjukt nöjda”, säger sportchefen, Sara Österman. 

Sollentuna VK:s volleybolldamer har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det handlar om den 22-årige passaren, Fanny Andersson, som närmast kommer i från Pölkky Kuusamo, hemmahörande i den finska elitserien. 

– Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta utveckla mitt spel som passare i Sollentuna. Med Niclas Bagelius som tränare kommer jag få bra förutsättningar att utveckla och förbättra mitt spel, både tekniskt och taktiskt, säger Andersson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Samtidigt tycker jag det är spännande med klubbens strävan mot att spela utan proffs, en rejäl utmaning gentemot lagen utländska proffs.

Det är ett meriterat nyförvärv som SVK-damerna får in i form av Fanny Andersson ifrån Örkelljunga.

Förutom tre SM- och GP-guld med Engelholms Volleybollklubb, så har den 22-årige skånskan en mängd med junior- och seniorlandskamper på meritlistan. För att nämna lite. 

Sportchefen, Sara Österman, är minst sagt lyrisk över sitt första nyförvärv. 

– Vi är sjukt glada över att Fanny väljer Sollentuna för sin fortsatta karriär, säger hon.

– Att få ett tillskott av Fannys kaliber är jättekul, det visar att vi bygger något som spelarna i Sverige tycker är intressant. Fannys färdigheter är redan i landslagsklass, mitt jobb blir att utveckla dessa ytterligare, säger damlagets tränare, Niclas Bagelius till klubbens sajt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här