Senaste Nyheterna:

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

HAGMAN: ”Inte en sån stor entusiast av naturgräs”

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Diskussionen om konstgräs jämfört med naturgräs har blomstrat upp igen som den brukar göra vid denna period av året. Även om det i grunden snackas mest om allsvenskan är det en sak som troligtvis alla division 2 klubbar också funderar över.

Majoriteten står nog för citatet “fotboll ska spelas på naturgräs”, är det oavsett nivån på hur gräset är? Det är bara en av några frågor som finns inom ämnet som är minst sagt svårbesvarade.

Konstgräset har inte växt fram på samma sätt i andra delar av fotbollsvärlden som den har gjort i Sverige. De flesta länder har ett klimat som gör att gräset är det bättre alternativet, men i Sverige är det svårt att få en gräsplan i skick beroende på var du befinner dig. Jag spelade min första match på för året i lördags, borta mot Kungsängen där man från bilvägen tyckte att gräset såg fantastiskt ut. När man väl stod på planen insåg man att det kan bli en hel del studsar och mottagningar som kan gå fel men man ska inte tro att misstag eller slarvfel inte sker oavsett kvalité på planen.

Jag försöker att inte låta mig bli påverkad inför en match om man ska spela på natur- eller konstgräs utan det handlar om att anpassa sig till situationerna och vara “fotbollssmart” i sitt agerande. Om man lägger fokuset på att anse att naturgräsplaner påverkar spelarutvecklingen hos ungdomar negativt tycker jag man borde tänka om. En sämre naturgräsplan kan såklart påverka en matchbild till att bli mera kamp och duellspel vilket kanske inte gynnar en yngre lirare, men en skicklig spelare lär sig då att ta beslut på kortare betänketid för att undvika onödiga dueller och skapa sig tid både med och utan boll.

Det är flera av våra lag i norrort som har tillgång till gräsplaner däribland Viggbyholm, Enebyberg, Sollentuna, Djursholm och Täby. Dessutom brukar många av planerna bli väl omhändertagna. Jag är inte en sån stor entusiast när det kommer till att spela på naturgräsplaner som många andra är mest för att jag har spenderat den största delen av mina tonårsår på konstgräsplaner så att det nu har det blivit en vana. Dock är det nu i division 2 flera lag som spelar sina hemmamatcher på naturgräs, och jag tycker inte det är något fel med det. Jag hoppas bara att föreningar låter sina ungdomslag spela på gräsplaner och inte bara sina herr- och damlag. För det ska sägas att i U19-serien spelas det inte lika många matcher på naturgräs. Har man tillgång till en naturgräsplan som man vårdar, tycker jag det är rätt att man spelar val för sina hemmamatcher. 

TWITTER: @jesper_hagman 

[/ihc-hide-content]

Senaste

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

Derbyspöket verkar tagit sig in hos SDE

HOCKEY I går spelades SDHL–säsongens sjätte Stockholms derby. Vid...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget Falun. Hämtade upp ett 5–2-underläge och lyckades ordna straffdrama uppe i Falun. Sist i tabellen och...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC. I hemmamatchen mot bottenlaget Hammarby blev det förkrossande siffror, där Rikard Carlsson-Stiernspetz noterades för ett...

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och Wings är med i fighten om platserna tre till fem. Tre eller fyra matcher återstår av...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds