Senaste Nyheterna:

De Gysser matchhjälte – förlänger kvartsfinalserien ytterligare en match

INNEBANDY Det var kniven mot strupen för Täby FC....

Täby FK:s genrep – nollade mot seriekonkurrenten

FOTBOLL Kommande helg är det premiär för Täby FK....

NORRORTS–TV: Nykomlingarna IFK Stocksund känner ingen press

https://youtu.be/cEiUxSUA1hU

HAGMAN: ”Inte en sån stor entusiast av naturgräs”

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Diskussionen om konstgräs jämfört med naturgräs har blomstrat upp igen som den brukar göra vid denna period av året. Även om det i grunden snackas mest om allsvenskan är det en sak som troligtvis alla division 2 klubbar också funderar över.

Majoriteten står nog för citatet “fotboll ska spelas på naturgräs”, är det oavsett nivån på hur gräset är? Det är bara en av några frågor som finns inom ämnet som är minst sagt svårbesvarade.

Konstgräset har inte växt fram på samma sätt i andra delar av fotbollsvärlden som den har gjort i Sverige. De flesta länder har ett klimat som gör att gräset är det bättre alternativet, men i Sverige är det svårt att få en gräsplan i skick beroende på var du befinner dig. Jag spelade min första match på för året i lördags, borta mot Kungsängen där man från bilvägen tyckte att gräset såg fantastiskt ut. När man väl stod på planen insåg man att det kan bli en hel del studsar och mottagningar som kan gå fel men man ska inte tro att misstag eller slarvfel inte sker oavsett kvalité på planen.

Jag försöker att inte låta mig bli påverkad inför en match om man ska spela på natur- eller konstgräs utan det handlar om att anpassa sig till situationerna och vara “fotbollssmart” i sitt agerande. Om man lägger fokuset på att anse att naturgräsplaner påverkar spelarutvecklingen hos ungdomar negativt tycker jag man borde tänka om. En sämre naturgräsplan kan såklart påverka en matchbild till att bli mera kamp och duellspel vilket kanske inte gynnar en yngre lirare, men en skicklig spelare lär sig då att ta beslut på kortare betänketid för att undvika onödiga dueller och skapa sig tid både med och utan boll.

Det är flera av våra lag i norrort som har tillgång till gräsplaner däribland Viggbyholm, Enebyberg, Sollentuna, Djursholm och Täby. Dessutom brukar många av planerna bli väl omhändertagna. Jag är inte en sån stor entusiast när det kommer till att spela på naturgräsplaner som många andra är mest för att jag har spenderat den största delen av mina tonårsår på konstgräsplaner så att det nu har det blivit en vana. Dock är det nu i division 2 flera lag som spelar sina hemmamatcher på naturgräs, och jag tycker inte det är något fel med det. Jag hoppas bara att föreningar låter sina ungdomslag spela på gräsplaner och inte bara sina herr- och damlag. För det ska sägas att i U19-serien spelas det inte lika många matcher på naturgräs. Har man tillgång till en naturgräsplan som man vårdar, tycker jag det är rätt att man spelar val för sina hemmamatcher. 

TWITTER: @jesper_hagman 

[/ihc-hide-content]

Senaste

De Gysser matchhjälte – förlänger kvartsfinalserien ytterligare en match

INNEBANDY Det var kniven mot strupen för Täby FC....

Täby FK:s genrep – nollade mot seriekonkurrenten

FOTBOLL Kommande helg är det premiär för Täby FK....

NORRORTS-TV: ”Vi ska fortsätta det vi gjort tidigare”

https://youtu.be/HXJpjv7pgqo
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

De Gysser matchhjälte – förlänger kvartsfinalserien ytterligare en match

INNEBANDY Det var kniven mot strupen för Täby FC. Vinna och spela kvartsfinal nummer fyra på hemmaplan eller gå på semester. De Gysser såg...

Täby FK:s genrep – nollade mot seriekonkurrenten

FOTBOLL Kommande helg är det premiär för Täby FK. I helgen finslipades ytterligare detaljer med ett genrep mot Dalkurd. Att Täby FK ska hamna bland...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds