VOLLEYBOLL Sollentuna VK studsade snabbt tillbaka efter onsdagens förlust mot Vingåker på bortaplan. I den tredje åttondelsfinalen besegrades sörmlänningarna med 3-0 i set. Nu kan SVK avgöra på bortaplan på tisdag.
– Spelar vi som vi gjorde idag kommer det gå vägen, säger Sergej Engström.

När Sollentuna VK:s herrar föll mot Vingåker i onsdags med 1-3 i set, i den andra åttondelsfinalen i SM-slutspelet, så var det den första förlusten på två år på deras hemmaplan.

På lördagen möttes de båda lagen för tredje gången i den här åttondelsfinalen. Den här gången i Sollentuna och Arena Satelliten.

För SVK:s del handlade det om att inte förlora, så att Vingåker skulle få chansen att avgöra på hemmaplan på tisdag. Och så blev det inte, utan Sollentuna vann med 3-0 i set, men fullt så enkelt blev det inte som setsiffrorna kanske visar.

En som hade en viktig del i segern var Staffan Blomgren. Lagkaptenen var tillbaka i norrortslaget igen efter att ha missat de senaste matcherna på grund utav knäproblem, och direkt klev han in och levererade 20 poäng för sitt SVK och blev utsedd till matchens lirare.

En annan nyckel till segern var lagets servmottagningar, det menar Sergej Engström.
– Tycker också vi har mer flyt idag. Bollar vi slår går in samt block som går ned i backen. Tycker att vi i allmänt spelade ganska bra, säger centern efter matchen.

Kan avgöra på bortaplan

Segern innebär nu alltså att Sollentuna-herrarna kan avgöra på bortaplan på tisdag och kvalificera sig för kvartsfinal. Där Örkelljunga med all sannolikhet väntar.

Men som nämndes i inledningen utav den här texten så vann ju Vingåker för första gången på två år på hemmaplan mot Sollentuna i onsdags. Så vad talar då för att SVK skall slå in matchbollen i sporthallen i Vingåker på tisdag?

– Kan vi spela som vi gjorde idag, vilket jag tror att vi kan göra, så kommer vi nog ta det. Det känns som att det är mycket upp till oss, säger Sergej Engström.

SM-slutspel: Åttondelsfinal (3 av 5):
Sollentuna VK – Vingåker Volleybollklubb 3-0 (25-23, 25-20, 25-19) (2-1 i matcher)
Poängbäst i SVK: Staffan Blomgren, 20 poäng.
Vid seger på tisdag och SVK är klart för kvartsfinal.

2019-03-23

Mikael Einarsson
sporten@norrortssporten.se
Foto: Timo Peter Grönlund 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här