HANDBOLL Det blev en poäng för Skånela i bortamatchen mot Eskilstuna GUIF. En första halvlek som läggs åt sidan och en andra där man tog kommandot totalt.
Vi släpper på allt och bara kör vilket bär frukt, säger tränaren Fredrik Söderberg till handbollsbloggen ”BaraHandboll”.

Det är slutskedet av grundserien i handbollens damallsvenska. Skånela har häng på en kvalplats till finrummet – SHE. Därför var poäng, på bortaplan, mot Eskilstuna GUIF oerhört viktigt.

Men det började riktigt illa. Ett sex-måls-underläge efter dryga 17 minuters spel – 10-4. Vid halvtids vilan hade underläget ökat till 15-8.

Något hände i periodpausen. Skånela kom ut som ett helt nytt lag och började sakta ta in på försprånget. När matchklockan stod på 44:21 var det utjämnat till 18-18. Man lyckades även ta ledningen med 18-20, innan Eskilstuna GUIF vaknade till igen.

Kvitterade med 43 sekunder kvar

Matchen fick en dramatisk slutminut, där Skånela lyckades sätta kvitteringen 24-24, med 43 sekunder kvar, som blev slutresultatet.

– En riktig svängig match. Vi gör massor av tekniska fel och felpass. Vi tar felbeslut och avslutningarna kommer i väldigt stressade lägen. I andra halvlek släpper vi på allt och bara kör vilket bär frukt, säger tränaren Fredrik Söderberg till handbollsbloggen ”BaraHandboll” och tillägger:

– Vi får allt att stämma och vi gör otroliga 13-1 under en period. På slutet tappar vi lite då vi gått runt på samma spelare i princip hela halvleken vilket gör att vi blir en aning trötta. Vi får se det här som en vunnen poäng med tanke på hur det såg ut i första halvlek samt att dem avslutade matchen med ett skott i insida stolpen.

Publicerat 2019-03-02

FOTO: Timo Peter Grönlund

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten


MATCHFAKTA

Eskilstuna GUIF – Skånela 24-24 (15-8)
Skånelas målskyttar: Sofia Kou Aune 7, Alexandra Schaerlund 6, Anna Nygårds 3, Emma Persson 3, Veronica Wislander 3, Cornelia Küller och Nathalie Norrman 1.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här