HANDBOLL Kvalspelsdramatik blev det i Vikingahallen i Märsta. Skånela klev in i kvalet upp till Handbollsligan, där Önnereds stod för motståndet. Man lyckades ta första steget mot finrummet – seger med 30-28.
Sista kvarten är fantastisk, vi inleder bra också, säger Jimmy Karlsson till Märsta.nu.

Det fanns ett orosmoment att kvalmatchen upp till Handbollsligan för Skånela, där Önnered stod som motståndare, skulle spelas i en annan arena än vikingahallen.
– ”Finner inga ord. Hoppas man tar sitt förnuft till fånga. Så besviken och ledsen!! Man sparkar på sin egen sport. Finns så mycket jag vill skriva men det räcker med detta”, skrev tränaren Jimmy Karlsson på sitt twitterkonto.

Nu blev utfallet att Svenska Handbollsförbundet godkände dispensen för spel i deras hemmaborg. Matchen gick av stapeln under tisdagskvällen. De 774 personer som hade tagit sig dit för att heja fram sitt lag fick uppleva kvalspelsdramatik in i kaklet.

Hemmalaget inledde med att rycka åt sig en 3-0 ledning efter drygt fyra minuter. Önnered kom dock i kapp och lagen följde sedan åt under i stort sett hela första halvleken som slutade 14-14.

När sedan andra halvlek drog i gång var det ombytta roller, där gästerna tog kommandot och efter drygt nio minuter hade man en ledning med 16-20. Fyra måls-ledning stod sig till det var drygt en kvart kvar till fulltid, då började Skånela hämta in detta. När klockan stod på 52.01 var det utjämnat till 25-25. I samband med en utvisning för Önnered gick Skånela upp till 28-26, en 2 måls-ledning som man höll matchen ut, trots stor dramatik i slutminuten, där slutresultatet blev 30-28.

– Sista kvarten är fantastisk, vi inleder bra också, men får lite domslut emot oss i andra, vi får målvaktsräddningar i andra och lyckas komma ikapp, sade Jimmy Karlsson till marsta.nu efter matchen som också hyllade hela evenemanget i hemmaborgen Vikingahallen.

– Det finns inte mycket att klaga på. Inramning, dramatik, festen. Vi gör en krigarinsats, hela laget, alla ledare, föreningen. Jag är tårögd.

Nästa match spelas spelas på fredag, då i Önnered. Märstalaget går givetvis för seger även där.
–Vi ska försöka vinna, kan vi vinna här så kan vi vinna där, vi är bra borta också.

2019-03-27

FOTO: Timo Peter Grönlund

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här