Senaste Nyheterna:

SDE nollade Frölunda – Modo väntar i kvartsfinalen

HOCKEY SDE hade förlorat samtliga matcher mot Frölunda denna...

Vallentunas andra period bäddade för vändningen

HOCKEY Vallentuna hade ett 1–3 underläge när klockan hade...

Ineffektivt Väsby föll mot Lindlöven – ”En svidande förlust”

HOCKEY Två raka segrar, ett fungerande spel och gott...

Betting på lokala lag

Innan spelbolagen på nätet slog igenom så kunde man i Sverige bara betta hos Svenska Spel, eller Tipstjänst som de hette förut. Då handlade det i princip alltid om engelska ligan eller allsvenskan. Det var alltså bara de större lagen i de stora ligorna som man kunde betta på, med undantag om något lag från en lägre division tagit sig vidare i Svenska Cupen. Idag ger många spelbolag möjligheten att spela på lokala lag i lägre divisioner. Hos LeoVegas kan man idag betta på att Tvååkers IF ska vinna division 1 södra, vilket hade varit omöjligt för ett par år sedan. Just möjligheten att kunna betta på lokala lag är något som ökat intresset hos spelare som gillar betting. 

Att betta på lägre divisioner i fotboll

Det finns stora fördelar att kunna betta på sitt eget lokala lag, då man kanske känner till saker som inte dyker upp i media. Att veta om en viktig spelare är skadad, eller andra detaljer kan vara avgörande för utgången av en match. Bet365 erbjuder spel på många lägre divisioner, tex har man kunnat betta på division 3 södra Svealand när Spårvägen tog emot Farsta på hemmaplan. Att kunna erbjuda dessa spel kräver förstås att spelbolagen har koll. Det har förekommit en del rykten kring uppgjorda matcher i lägre divisioner. Därför har spelbolagen möjlighet att stänga spel på vissa matcher ifall det kan misstänkas att matchfixning förekommer.

Har spelbolagen koll på lägre divisioner?

Spelbolagen brukar använda särskilda oddssättare för alla matcher, även i lägre divisioner. Att kunna sätta ett odds på den nordirländska reservdivisionen är självklart inte det lättaste, och detsamma gäller för de lägre divisionerna i Sverige. Spelbolaget PAF och nyare Fastbet ger också möjligheten att spela på flera olika divisioner inom den svenska fotbollen. Vill man utmana sig själv lite så finns det även möjlighet att spela på lägre divisioner i andra länder, tex division 2 i Senegal.

En kul utmaning med lokal betting

Man kan se bettingen på lokala lag som en kul utmaning. Självklart är det så att spelbolagen har större omsättning på Champions League än på division 3 södra Götaland. Det är dock så att man ska betta för spänningen och utmaningen, och det är spännande och utmanande att betta på lokala lag. Kanske man känner någon som spelar i laget, eller så vet man ingenting om lagen men tycker att oddsen ser spännande ut.

Oavsett vad anledningen är så är det uppfriskande för bettingintresserade att möjligheterna finns. Det är inte enbart inom fotboll som dessa möjligheter finns. Många spelbolag erbjuder spel på lokala lag i andra idrotter, som tex ishockey. Det kan även ge en liten extra krydda för lagen som spelar, att de vet om att det går att betta på matcherna.

/Norrortssporten

sporten@norrortssporten.se

Senaste

SDE nollade Frölunda – Modo väntar i kvartsfinalen

HOCKEY SDE hade förlorat samtliga matcher mot Frölunda denna...

Vallentunas andra period bäddade för vändningen

HOCKEY Vallentuna hade ett 1–3 underläge när klockan hade...

Ineffektivt Väsby föll mot Lindlöven – ”En svidande förlust”

HOCKEY Två raka segrar, ett fungerande spel och gott...

Viggan chanslösa mot serieledarna

HOCKEY Viggan Hockey fick sig en hockeylektion av serieledarna...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

SDE nollade Frölunda – Modo väntar i kvartsfinalen

HOCKEY SDE hade förlorat samtliga matcher mot Frölunda denna säsongen. Men det har varit tuffa och tajta matcher. Nu blev det lika jämna tillställning...

Vallentunas andra period bäddade för vändningen

HOCKEY Vallentuna hade ett 1–3 underläge när klockan hade passerat 4:34 i mittperioden. Då vaknade Vallentuna och deras hemmafans fick se laget vända matchen...

Ineffektivt Väsby föll mot Lindlöven – ”En svidande förlust”

HOCKEY Två raka segrar, ett fungerande spel och gott självförtroende. Det var vad Brödernas/Väsby hade med sig när de besökte Lindesberg för att möta...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds