Senaste Nyheterna:

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

Betting på lokala lag

Innan spelbolagen på nätet slog igenom så kunde man i Sverige bara betta hos Svenska Spel, eller Tipstjänst som de hette förut. Då handlade det i princip alltid om engelska ligan eller allsvenskan. Det var alltså bara de större lagen i de stora ligorna som man kunde betta på, med undantag om något lag från en lägre division tagit sig vidare i Svenska Cupen. Idag ger många spelbolag möjligheten att spela på lokala lag i lägre divisioner. Hos LeoVegas kan man idag betta på att Tvååkers IF ska vinna division 1 södra, vilket hade varit omöjligt för ett par år sedan. Just möjligheten att kunna betta på lokala lag är något som ökat intresset hos spelare som gillar betting. 

Att betta på lägre divisioner i fotboll

Det finns stora fördelar att kunna betta på sitt eget lokala lag, då man kanske känner till saker som inte dyker upp i media. Att veta om en viktig spelare är skadad, eller andra detaljer kan vara avgörande för utgången av en match. Bet365 erbjuder spel på många lägre divisioner, tex har man kunnat betta på division 3 södra Svealand när Spårvägen tog emot Farsta på hemmaplan. Att kunna erbjuda dessa spel kräver förstås att spelbolagen har koll. Det har förekommit en del rykten kring uppgjorda matcher i lägre divisioner. Därför har spelbolagen möjlighet att stänga spel på vissa matcher ifall det kan misstänkas att matchfixning förekommer.

Har spelbolagen koll på lägre divisioner?

Spelbolagen brukar använda särskilda oddssättare för alla matcher, även i lägre divisioner. Att kunna sätta ett odds på den nordirländska reservdivisionen är självklart inte det lättaste, och detsamma gäller för de lägre divisionerna i Sverige. Spelbolaget PAF och nyare Fastbet ger också möjligheten att spela på flera olika divisioner inom den svenska fotbollen. Vill man utmana sig själv lite så finns det även möjlighet att spela på lägre divisioner i andra länder, tex division 2 i Senegal.

En kul utmaning med lokal betting

Man kan se bettingen på lokala lag som en kul utmaning. Självklart är det så att spelbolagen har större omsättning på Champions League än på division 3 södra Götaland. Det är dock så att man ska betta för spänningen och utmaningen, och det är spännande och utmanande att betta på lokala lag. Kanske man känner någon som spelar i laget, eller så vet man ingenting om lagen men tycker att oddsen ser spännande ut.

Oavsett vad anledningen är så är det uppfriskande för bettingintresserade att möjligheterna finns. Det är inte enbart inom fotboll som dessa möjligheter finns. Många spelbolag erbjuder spel på lokala lag i andra idrotter, som tex ishockey. Det kan även ge en liten extra krydda för lagen som spelar, att de vet om att det går att betta på matcherna.

/Norrortssporten

sporten@norrortssporten.se

Senaste

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

Derbyspöket verkar tagit sig in hos SDE

HOCKEY I går spelades SDHL–säsongens sjätte Stockholms derby. Vid...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget Falun. Hämtade upp ett 5–2-underläge och lyckades ordna straffdrama uppe i Falun. Sist i tabellen och...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC. I hemmamatchen mot bottenlaget Hammarby blev det förkrossande siffror, där Rikard Carlsson-Stiernspetz noterades för ett...

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och Wings är med i fighten om platserna tre till fem. Tre eller fyra matcher återstår av...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds