INNEBANDY Täby FC gick till jul- och nyårsuppehåll som serieledare med noll förluster. När man inledde andra hälften av grundserien såg man till att ta sin 12:e vinst. Detta efter att ha vänt ett 3-6-underläge till 9-8 – där Christoffer Dunvret passade fram till tre mål.

16 december – det var senast Täby FC:s herrar spelade seriematch. Man har varit överlägsna under hela hösten. Inte en enda förlust och dessutom hade man en målskillnad på +46.

Det gjorde att jul- och nyårsfirande blev betydligt behagligare, jämfört med förra säsongen.

Under söndagen, 6 januari, var det så dags att dra igång andra hälften av serien. Motståndet denna gång var Alunda, som man besegrade i premiären med 6-5 på deras hemmaplan.

Nu stod man öga mot öga i Täbys hemmaborg, Tibblehallen och det skulle visa sig bli en lika spännande tillställning nu som i premiären. Täby tog ledningen efter bara 36 sekunder, genom Liam Perry. Sedan följdes man åt fram till 17:54 då Alunda gjorde 2-3 som blev periodresultat.

Under de tre första minuterna i mittperioden skaffade gästerna sig en 3-6-ledning. Då lade Täby i den högre växeln. Christoffer Dunvret visade sin passningsskicklighet och låg bakom vändningen och när match klockan stod på 8:58 av tredje så var kvitteringen till 6-6 fullbordad.

Men Täbyspelarna skulle visa ännu mer styrka tog kommandot genom att göra tre mål inom fem minuter. Slutminuterna blev ändå dramatiska då Alunda gjorde både 9-7 och 9-8. Men fler mål blev det inte utan Täby kunde andas ut och skriva in sin 12:e raka seger i division 1 östra.

publicerat 2019-01-07

Foto: Keith Rönnberg/ImageBlue AB

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

MATCHFAKTA:
Täby FC – Alunda 9-8 (2-3,3-3,4-2)
Täby FC:s mål: Liam Perry 2, Lukas Samuelsson, Dennis Wallin, Tobias Compier, Rikard Carlsson-Stiernspetz, Anton Harsem, Alexander Svanold, Anton Stefansson.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här