VOLLEYBOLL I helgen drog slutspelet i Volleybollen igång. Damerna...

Täby FC vann mot Karlstad – fjärde platsen säkrad

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL....

Täby FC:s 12:e seger – Dunvret bakom vändningen

INNEBANDY Täby FC gick till jul- och nyårsuppehåll som serieledare med noll förluster. När man inledde andra hälften av grundserien såg man till att ta sin 12:e vinst. Detta efter att ha vänt ett 3-6-underläge till 9-8 – där Christoffer Dunvret passade fram till tre mål.

16 december – det var senast Täby FC:s herrar spelade seriematch. Man har varit överlägsna under hela hösten. Inte en enda förlust och dessutom hade man en målskillnad på +46.

Det gjorde att jul- och nyårsfirande blev betydligt behagligare, jämfört med förra säsongen.

Under söndagen, 6 januari, var det så dags att dra igång andra hälften av serien. Motståndet denna gång var Alunda, som man besegrade i premiären med 6-5 på deras hemmaplan.

Nu stod man öga mot öga i Täbys hemmaborg, Tibblehallen och det skulle visa sig bli en lika spännande tillställning nu som i premiären. Täby tog ledningen efter bara 36 sekunder, genom Liam Perry. Sedan följdes man åt fram till 17:54 då Alunda gjorde 2-3 som blev periodresultat.

Under de tre första minuterna i mittperioden skaffade gästerna sig en 3-6-ledning. Då lade Täby i den högre växeln. Christoffer Dunvret visade sin passningsskicklighet och låg bakom vändningen och när match klockan stod på 8:58 av tredje så var kvitteringen till 6-6 fullbordad.

Men Täbyspelarna skulle visa ännu mer styrka tog kommandot genom att göra tre mål inom fem minuter. Slutminuterna blev ändå dramatiska då Alunda gjorde både 9-7 och 9-8. Men fler mål blev det inte utan Täby kunde andas ut och skriva in sin 12:e raka seger i division 1 östra.

publicerat 2019-01-07

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

MATCHFAKTA:
Täby FC – Alunda 9-8 (2-3,3-3,4-2)
Täby FC:s mål: Liam Perry 2, Lukas Samuelsson, Dennis Wallin, Tobias Compier, Rikard Carlsson-Stiernspetz, Anton Harsem, Alexander Svanold, Anton Stefansson.

Senaste

Brödernas/Väsby har matchbollar x 2

HOCKEY Semifinalerna i hockeyettan är i full gång. Brödernas/Väsby...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

FOTBOLL Säsongspremiären börjar närma sig för flera lag. Nedan ser ni ett axplock av norrortslagens resultat den senaste tiden från både träningsmatcher och cuper.

VOLLEYBOLL I helgen drog slutspelet i Volleybollen igång. Damerna har fått tuffast tänkbara motståndare – seriesegrarna Örebro VBS. Herrarna fick Lunds VK, som blev...

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL. För Täby FC:s del togs en otroligt viktigt seger mot Värmlandsgänget Karlstad IBF. Med minsta...