Senaste Nyheterna:

Derbyt bjöd på underhållning

INNEBANDY Spelare har stora anknytningar i båda klubbarna. Mötet...

Ketchupeffekt för SDE – funnit vinnarvägen igen

HOCKEY Fyra mål på sju minuter. Det blev islossning...

Ackers storledning förvandlades till dramatik

INNEBANDY Ackers stjärnspelare Hanna Nordstrand och Therese Gustafsson gjorde...

Norrort siktar uppåt

Med ett lag i herrarnas division 2 samt ett i damernas Basketetta tar sig Norrort basket an framtiden och det finns stora förhoppningar, vilket är bra för Stockholms basket, men även för svensk basket i sin helhet. Inte bara i form av idrottslig framgång för Norrort Basket.

Ser man till dagsläget så kanske det inte känns som om Norrorts två representationslag är nära stordåd. Herrarnas A-lag har startat sisådär i division 2 Svealand, medan damernas A-lag siktar på att etablera sig på en högre nivå i damernas norra basketetta.

Täby och Djursholm

Täby Basket är en av de mer klassiska klubbarna i svensk basket. Både damer och herrar har spelat i högsta serien i olika sejourer och under 1990-talet ingick man också ett samarbete med dåvarande Solna IF, vilka på den tiden var ärkefienden och även den klubb Täbys herrlag fick stryk av i SM-finalen 1989. Täbys största framgång hittills. Men det är främst dess ungdomsverksamhet som väckt beundran och där flertalet begåvade basketspelare tagit sig fram.

2013 slog man ihop påsarna med Djursholm Indians i syfte att skapa representationslag för damer och herrar. A-lag, U19 samt U17. Även Djursholm är en förening med en stark värdegrund där ungdomsverksamheten är navet. Från och med 2014 går de båda föreningarna under namnet Norrort Basket och vill bli en del av svensk baskets ökade popularitet.

Norrort viktig nav för basketens fortlevnad

Sportens popularitet har lång väg att gå här i Sverige om man blickar västerut där basketen är en av USAs största folkrörelser. Nu är dock hoppet om ökat intresse även i Sverige stort. Tack vare amerikanska basketsuperstjärnors globala inflytande, basketinspirerad populärkultur och massmedia har sporten definitivt tagit en spurt upp på listan över stora sporter i Sverige. Ett ökat intresse ses definitivt bland aktörer utanför sportvärlden. Som i spelbranschen där utvecklarna är lyhörda och snabba med att skapa sportinspirerade spelautomater för flertal olika mjukvaror. När den svenska spelkoncernen MRG Group identifierade kundernas ökade efterfrågan på sportinspirerade spelautomater satsade dem på att samarbeta med branschens mest innovativa spelutvecklare. Dessa framgångsrika samarbeten har resulterat i plattformar som tillgodoser besökares behov och på värvade varumärken som https://www.bertil.com/sv har videoslots med sporttema numer en given plats i det dynamiska sortimentet.

Stockholm, och då särskilt norrort och västerort är historiskt sett kanske centrum för den svenska basketens utveckling genom åren, åtminstone två av de allra viktigaste områdena. Utvecklingen i norrort gynnar därmed inte bara den lokala verksamheten utan svensk basket i stort, då det bidrar till att öka intresset för sporten.

Tuffa resultat

Norrorts herrar hänger dock lite gärdsgården i division 2-starten, även om man lyckats räta upp sig något efter fyra raka förluster i inledningen. Damerna ligger i mittens rike, men hotet att dras ned i bottenstriden känns större än chansen att utmana topplagen. Onekligen en utmaning i en serie där BG Luleå och KFUM Östersund startat lysande medan KFUM Uppsala skuggar. Onekligen är dock visionen om att nå den större scenen i svensk basket fortfarande en vision.

Värdegrund och svensk baskets framtid

Men styrkan i samarbetet i Norrort Basket handlar snarare om två klubbar med en stark värdegrund som kan fostra många nya framgångsrika basketspelare, oavsett om de stannar i Norrort eller ej. Dessutom är deras verksamhet oerhört viktig för att basketen ska ha en fast bas att utgå ifrån som en del av den svenska idrottsrörelsen som dessutom är på frammarsch. På många sätt finns en stor del av svensk baskets framtid även i Norrort.

Foto: www.fotoakuten.se

/Norrortssporten

Senaste

Derbyt bjöd på underhållning

INNEBANDY Spelare har stora anknytningar i båda klubbarna. Mötet...

Ketchupeffekt för SDE – funnit vinnarvägen igen

HOCKEY Fyra mål på sju minuter. Det blev islossning...

Ackers storledning förvandlades till dramatik

INNEBANDY Ackers stjärnspelare Hanna Nordstrand och Therese Gustafsson gjorde...

Croneld svårstoppad – hattrick i mittperioden

INNEBANDY Inför hemmatchen mot Warberg IC var den nedåtgående...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Derbyt bjöd på underhållning

INNEBANDY Spelare har stora anknytningar i båda klubbarna. Mötet mellan Täby FC och Vallentuna blev matchen med det stora D:et i derby. Sett till tabelläget...

Ketchupeffekt för SDE – funnit vinnarvägen igen

HOCKEY Fyra mål på sju minuter. Det blev islossning för SDE när HV 71 kom på besök. – Ja det är väl kul med mål,...

Ackers storledning förvandlades till dramatik

INNEBANDY Ackers stjärnspelare Hanna Nordstrand och Therese Gustafsson gjorde i stort sett allt själv. En 5–0 ledning hemma mot Kalmarsund förvandlades till dramatik. Tolv minuter...

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds